Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2007 11:07 - За всички български кметове и администрации– внимавайте !!!
Автор: pach Категория: Лични дневници   
Прочетен: 44153 Коментари: 49 Гласове:
1

Последна промяна: 18.12.2007 15:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ако не си вършите работата за която сме ви избрали и назначили съвестно ,

търпението на народа не е безкрайно !

          Не призовавам към , и се надявам  никога да  не се стига, до долу описаните действия , но трябва да се замислите все пак – до колко сте добри в служенето на обществото?

          Направих си труда да ви покажа нещо случило се преди три години в една далечна страна , която претендира за най-голямата демокрация на планетата . Не знам до колко е вярно това , но смятам , че историята е много показателна за някой самозабравили се кметове , общински и други администрации по села , паланки и градове в Родината ни!!! Не визирам никой конкретно , но както се казва – по делата им ще ги познаете...

Позволих си свободен превод , както да взема и снимките от сайта  WEBPARK” , защото смятам , че тази история е крайно поучителна за всички ...Може някой ден и на някой българин да му писне от щуротиите им .

 

Имало такъв „Мъж” с главна буква и с име – Марвин Джон Химаер


image

           Работил като заварчик , поправял автомобилни гърнета , в град Гранби в щата Колорадо.Градът бил малък , едва 2200 жители.Работилницата му там била с магазин към нея.Земята под нея той бил закупил на прилична цена по време на търг за 15 000 долара , който набавил чрез продажбата на своя дял от голям сервиз в Денвър.

image
Гранби, щат Колорадо

 

             Занимавал се и със свое хоби – сглобявал снегомобили и през зимния сезон разхождал младоженци в околностите на града.Имал си даже съответните рарешителни за тази дейност .Бил много отзивчив и добродушен човек . Служил на младини като авиомеханик във военно въздушните сили на САЩ  и от тогава се трудил като инженер – механик . Доживел до 52 години , но не се оженил поради някаква нещастна любов , нямал късмет човека.

          Механика преживял няколко години  в малкото градче  , поправяйки автомобилните гърнета.Неговата работилница била плътно прилепена до местния завод за цимент. За негово нещастие и на съседите му , завода решил да се разшири , принуждавайки ги да продадат земята си около него.
         Някой съседи по-рано , други по –късно се предали и продали собственоста си , но не и Химаер.

         Неговата земя , завода така и не могъл да купи , въпреки законните и незаконни начини които приложили.В края разбирайки , че няма да стане културно , решили да му отровят живота. Доколкото цялата земя около неговия имот вече била собственост на завода , те му спряли всички контакти с околния свят и дори улицата водеща към дома му.

          Марвин решил да прекара нова улица до работилницата си и даже си купил голям булдозер "Komatsu D355A-3" на който ремонтирал двигателя.


image

           Градската администрация отказала да даде разрешение за нова улица.От банката започнали да го натискат по ипотечния кредит със заплахи , че ще му вземат дома.

Химаер се опитал да въстанови справедливостта като подал жалба до местния съд , но загубил делото .
            Няколко пъти бил посещаван от данъчната администрация , пожарната инспекция , санитарните власти – които му наложили глоба от 2500 долара за някакъв резервоар неотговарящ на санитарните норми.Да се включи към градската канализация ,Марвин не могъл защото трябвало да мине през земите на завода , а от там не му давали .

          Марвин платил глобата като написал от долу „Страхливци”.

След известно време починал баща му (на 31 март 2004г.).Докато го погребвал , на Марвин изключили тока , водата  и запечатали работилницата.Като се прибрал , той се заключил в нея и практически вече никой не го видял.

            На края , на 4 юли 2004 година – Деня на независимоста на САЩ , Химаер взел своя реванш , за всичко!!!

image

              За създаването на бронирания булдозер загубил около два месеца.Обшил го с дванайсет милиметрова броня като сандвич , наливайки м/у листовете едносантиметров слой цимент.Снабдил се с ТV камери които предавали околната картина на монитори монтирани в кабината на булдозера.Камерите снаражил ссъс специална систима против заслепяване и почистване от прах и боклук..Предвидливо се запасил с храна , вода ,противогаз и боеприпаси за  трите пушки  , две Ругер–223 и една Ремингтън–306.С помощта на дистанционно управляем кран също сглобен от него , той спуснал върху булдозера сглобената броня , затваряйки се от вътре.                   
          „Затваряйки се вътре , той е знаел , че не би могъл повече да излезне от там” –твърдят полицейските експерти.

Напуснал работилницата си в 14.30 часа. 

Изглеждало ето така :

image

Марвин предварително съставил списък с целите си.На всички на които трябвало да отмъсти.

image

За начало преминал през територията на завода , като щателно го обходил , започвайки от административната сграда , през цеховете до будката на охраната.



image

image

                  След това тръгнал из града . Срутил фасадите на домовете на градския съвет . Отнесъл зданието на банката която го натискала за ипотеката .Разрушил  седалището на газовата компания отказала след глоба да му зарежда газовите бутилки .Последователно и методично преминал през кметството , противопожарната охрана , търговски склад , няколко жилища на администрацията от града , като бутнал до основи редакцията на местния вестник .Също така разрушил и местната библиотека или накратко – всичко което имало отношения към местната власт.При това бил много добре информиран , кое на кой принадлежи.

image
Така изглеждал паркинга на шерифа.

image
Градската библиотека и зала за събрания.


image
Либерти Банк

        Опита ли се да го спрат . Отначало местните полицай (разбирай шерифите), които употребили 9 милиметрова оръжие но без успех заради бронята.Бил вдигнат по тревога местния отряд на  S.W.A.T , а след това и планинските рейнджъри . Във специалния отряд имали гранати , а рейндърите били със щурмови пушки. Някакъв не особено умен сержант се качил в/у булдозера и пуснал заслепителна граната в ауспуха му , но без резултат – дявола Марвин го бил оборудвал с решетка от вътре .След експлозията сержанта останал жив , а булдозера – без ауспух !!!

image

           Химаер активно стрелял през прорязаните в бронята амбразури , но нито един човек не e пострадал от огъня му , защото стрелял над главите на хората! Въпреки това полицайте вече не опитали да се приближат до него.Булдозера бил понесъл над двеста попадения от разни калибри включително и гранати  , но се държал здраво. Опитали да го спрат с препречена строителна машина , но Марвин без труд я забил във фасадата на магазин и я „паркирал” там. Кола , натъпкана с взрив и оставена на пътя му също не дала никакъв резултат – единственото поражение било пробития му охлаждащ радиатор . Впрочем практиката на употреба на този модел булдозер по кариерите показвала , че двигателя не се влияе много от липсата на охлаждане дори при пълен отказ на системата.

image

         Всичко което останало на полицията , било да евакуира жителите на градчето , като затвори пътищата към него , включително и междущатската федерална магистрала , което потресло вече цяла Америка!!! 

image
"Войната на Марвин" завършила в  16:23.

         На края той решил да срути и местния универсален магазин , като оставил станцията за газоподаване , защото преценил , че нейния взрив би изравнил цялото градче.

        Булдозера се прислонил под срутения покрив на магазина и изведнъж спрял – чувал се само свистенето на парата от пробития радиатор.

image

              От начало полицайте не смеели да се приближат , после дълго рязали дупка в бронята тъй като три килограма пластичен експлозив не дали резултат!!!Опасявали се от капани , но когато се добрали след 12 часа до кабината , намерили Марвин мъртъв – последния куршум оставил за себе си .Той въобще не смятал да се предава жив.

Както меко се изразил по-късно губернатора на щата – града изглеждал като посетен от торнадо. Загубите са за 5 милиона долара за кметството и 2 милиона долара за завода , който при това мащабно разрушение , така и не успял да се въстанови и продал всичко заедно с руините.

image

Картата на разрушенията

            Булдозера някой искали да го направят на паметник , но надделяло мнението за неговото претопяване. В жителите на града има противоположни мнения.

image

 

        „Славен мъж , бе този Марвин” – казват приятелите му и допълват , че ако той е ваш приятел – бил най-верния , но ако е ваш враг – бил най-опасния!!!

Тази постъпка предизвикала възхищение както в щатите , така и по света .

            Марвин Химаер го нарекли последния американски герой , а неговата разрушителна акция – стихийната антиглобалистка акция!!? 

Или както се казва - коментарите оставям на Вас!





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kelesh - Oo
18.12.2007 11:43
Прощавай, кой е Администраций? Никъде в поста ти не се уточнява, а ми беше толкова интересно да разбера :)

Прочетох поста ти все пак. Преди 17г. на българите им писна и взеха нещата във свои ръце. Не е изключено това скоро пак да се случи ...
цитирай
2. patilan - Интересно...
18.12.2007 11:53
как от един асоциален, твърдоглав престъпник се прави герой!
цитирай
3. eien - И да не фигурираше името на Марвин, веднага
18.12.2007 11:56
става ясно, че тази реакция и тази мащабна акция не могат да се впишат никога по нашите географски ширини.
цитирай
4. pach - въпрос към patilan?
18.12.2007 12:36
Ако на теб ти се случи това - какво ще направиш !
Това за теб е асоциален тип??????
цитирай
5. pach - bale благодаря ! :-)
18.12.2007 12:38
По тази "редовна" грешка ме познават !
цитирай
6. pach - eien - това за робските
18.12.2007 12:39
души , ни се набива в главите от тези дето ни яхат!
цитирай
7. pach - novax ме изненада !
18.12.2007 12:44
Подготвям още няколко , но липсата на време ги насрочи за началото на следващата година !
Заел съм се с една инициатива да Ви информирам всички , може и да помогнете , във връзка с последните постинги (преди горния) които не довърших преди , но краят им престои !!
Малко се забавям , но това е от сериозноста на инициативата...търпение , не съм ви забравил!
цитирай
8. анонимен - spomeni-vasilisqnis
18.12.2007 13:01
ne znam zaschto no cheteiki sas lübopitstvo tazi mnogo gotina istoriq se setih za edna druga ot predi 30-35 godini.
za voinika ot sliven,koito sas tank preminava kato na parad prez ciganskata mahala....koqto sled tova zaprilichala na ploschtad "svoboda"!
ne znam dali e istina.....no cqla balgariq se nadqvasche!!
цитирай
9. zari - Най-силния постинг!
18.12.2007 13:29
Страхотно ме впечатли!
Имам нужда от такъв приятел, час след като съм го прочел, продължавм да мисля върху публикуваното! Поздравления!
цитирай
10. анонимен - ...
18.12.2007 13:48
Братле, нищо против статията, ама ти си неграмотен :) Хайде кажи ми сега, какво точно трябва да значи "местните полицай" ? Бъркането на единствено и множествено число е присъщо на една не много приятна но за сметка на това доста мургава част от хората живеещи в българия, нали не искаш да звучиш като тях?
Древния римлянин Администраций дори няма да го коментирам ;)
цитирай
11. анонимен - Ех, тези знаещи......Към Анонимен 12
18.12.2007 14:13
"българио, (с малка буква) за тебе те умряха!"
цитирай
12. patilan - @ pach и другите!!!
18.12.2007 15:19
На негово място никога няма да мога да бъда, защото щях да продам още в началото. Още повече че със сигурност са му предложили добра компенсация.

А резултатът какъв е?
Разрушения за 5 милиона, едно самоубииство, и мнооого безработни.

Интересно на никого не му направи впечатление че заводът не се е възстановил, никой не коментира безработните и разрушенията. Като че ли е нещо нормално да се бонтуваш против системата, прогреса. Нормално е да разрушаваш и причиняваш нещастие и мизерия на околните.

Интересно е също така щом този пост и събитие събра толкова разбиране, съмишленици и одобрение, какво би станало пък ако съберем ... да кежем 7,3 милиона мислещи по този начин на едно място, и ги оставим да се самоуправляват?
Масова мизерия? Нищета, духовна и битова? Звучи ли ви познато? А дали това не се случва в реалността? Дали няма такова място, и дали случайно не се казва Б-я?

Ей народе, спри със зулумите, бабаитщината и хайдутството, турското 'иго' свърши....

ИЗЛЕЗ от ГОРАТА!!!!


цитирай
13. sad - патилан
18.12.2007 15:28
е ти определено си заел по-удобната позиция - разрушения, самоубийства, безработица.
аз пък съм чувал че понякога за да се оправи едно нещо, то трябва първо да се развали.
и това може би не е вярно
ама може и да е
щот не знаеш оня в танка кви лайна е изял за да стигне до това решение
представям си какви щяха да са коментарите ако поста беше само до там до където му взимат къщата и земята и беше концентриран върху душевните му мъки
не че го защитавам.. ама дано и тука да се появят няколко такива като него
защото има нужда
и това доста хора ги е страх да си го признаят
цитирай
14. pach - patilan може и да поспорим някой път
18.12.2007 15:37
Щото се сещам , че от първобитните хора на сам , все сме се "самоуправлявали" или са ни управлявали , пък сме оцелели дори и с атомно оръжие в ръката (за сега :-) ,и така и не съм сигурен , че ще настъпят масова мизерия , битова и духовна нищета .Обаче в едно съм сигурен - такива като теб , дето имат мерак да управляват някъде , някого и за нещо си , няма да се свършат никога !!!
Нито мразя някой кмет , нито съм за анархия , но не съм и за това управление което тренирате над България вече десетилетия !
Народа е трениран и третиран , от свои и от чужди управленци , така че е крайно време да се спрът и да тръгнем към нова и по хубава Родина!

Колкото до анонимния , аз на това му казвам така
"Присмял се Куку на Пипи , че му било късо името"
Не претендирам да съм безгрешен ...
цитирай
15. viovioi - направо нямам думи:))
18.12.2007 16:06
Отмъщението си го бива. Колко омраза е натрупал този Марвин за да го направи идея нямам???
цитирай
16. patilan - Отговор
18.12.2007 16:09
@sad
Говориш щуротии, забравил си си хапчетата!
Само да ти обясня че отчуждаването на терени е нормална практика, както за държавни проекти, така и частни (с голяма обществена подкрепа). Става постоянно и навсякъде.
Единствено на някой психопат му прещраква и започва да се прави на командо. А хората не разбират че това не е филм и си викат 'Ебаси шоуто! Гeрой!'

@pach
Нещо погрешно ме разбра, фиксирах Б-я!

Доколкото самоуправлението... това е било винаги и всякога. Единственият проблем е че хората НЕ ГО ЗНАЯТ, ОСЪЗНАВАТ, и с готовност делегират правата си на някого за повърхностни и дори голи обещания.

Не знам от къде реши че съм решил да управлявам. Точно обратното, професията ми е такава, че никога няма а управлявам. Второ не живея в Б-я.... не ми се иска и на тебе да напомням за лекарства.... нищо лично!
цитирай
17. sad - хахахах
18.12.2007 16:20
"Само да ти обясня че отчуждаването на терени е нормална практика, както за държавни проекти, така и частни (с голяма обществена подкрепа)."
аз не съм взел моите, а тебе още не са те отпуснали твоите :)))
пич, грам не си вникнал в това дето съм го написал
вземи двойна доза следващия път
и думите ще бъдат още по-силни от "Ей народе, спри със зулумите, бабаитщината и хайдутството, турското 'иго' свърши....

ИЗЛЕЗ от ГОРАТА!!!!"

:D
цитирай
18. pach - patilan ела си в България и...
18.12.2007 17:12
...обясни на хората около замърсените градове и села , че премахвайки замърсителите (добре че намаляха ) ще премахнат и куп работни места , ще потрошат сума ти пари и т.н. Предлагам да започнеш от хората в Суходол , там въобще не разбират общественото значение както на своите така и на чуждите боклуци.
За сухи тренировки ти предлагам да се представяш как с парите изкарани извън Родината си , построяваш свой бизнес и дом и след пет години идват и ти предлагат да го изкупят , щото съседния строеж се разширява и имат повече пари от теб , което кара администрацията , да ти търси колая , както казват!
Продаваш веднага и се преселваш на ново място и почваш всичко отначало !?!?!?!?!?!~
И смяташ , че някой тук ти вярва ?
Или просто ти не си възпитан в България ?
Като се замисля , май хапчета на теб ще ти помогнат най-много от всички ни...
Просто се радвам , че нямаш управленски амбиции - остани си със здраве там където и да си !
цитирай
19. patilan - @pach
18.12.2007 17:55
Сори човече, бях малко краен в изказването с тези хапчета.

Не разбирам защо ми даваш такива примери. Нямат нищо общо към постът. Подозирам че има неща които се случват, не разбираш и това те кара да се гневиш. След което го намесваш в тема която въобще няма отношение към това.

Това че Суходолци не разбират значението на боклуците и защо им се стовариха толкова буклуци на глава си е техен проблем. Доколкото разбирам обаче са щедро компенсирани.
Както и да е както вече казах това е ДРУГА тема.

Въпросът които ми зададе, дали ще се преселя на ново място ако някой иска да ми изкупи бизнесът. Аз бих продал веднага! Това че ти или други не ми вярвате си е единствено ваш проблем. На Запад местенето от едно на друго място е напълно нормално явление. Обратното, ако си заседнал и прекарваш животът си на едно място ти лепват етикет като small town guy, нещо като нашият селянин - закостенял, твърдоглав, еснаф и т.н. Общо взето тези хора на всякъде са презирани и са символ на назадничевостта.

Друг е въпросът че в Б-я е пълно с такива хора. Хора които само крайна мизерия би ги накарал да се размърдат, но дори и крайната мизерия не ги карат да учат и да се развивт. Хора които е геройство да се качат на трактор и да рушат.

Как ми кажи държава населена с толкова диви и разрушителни хора би тръгнала напред?

Иначе много пъти съм се връщал в Б-я, и съм си тръгвал. Единствената причина поради която си тръгвам са хората. Не ми пречат нито политици, нито бедност. Пречат ми хората, еснафите, назадничавите, твърдоглавите, сляндурите (да не се бърка със селяни) и др.
А те с в излишък!
цитирай
20. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
18.12.2007 20:57
10- случая в Сливен като база е реален. За съжаление танкиста не е сравнил циганската махала, защото ротният му е застанал пред танка с голи ръце и явно е бил свестен човек- спряло момчето. Късмет за циганите е бил факта, че то не се е усетило да провери дали танка има амуниции, защото по принцип не ги съхраняват със снарядите. Но скоро предстояло учение и танка бил натъпкан. Причната е било между другото изнасилване на негова роднина от цигани.
Патилане, директен въпрос. Той ли е виновен, че завода не е успякл да се възстанови и е оставил много хора безработни, или тези, които са гопритиснали до стената? Никой човек на този свят не е съвсем нормален. Да не мислиш, че ako ти си притиснат до стената, ама да нямаш никакъв друг изход, няма да го направиш? Не се надценявай. А за щетите е виновна градската администрация със своето безхаберие и подкупност. защото това без сериозни подкупи нямаше да се случи.
За отчуждаването на терени- няма цивилизована страна в света, която да няма в закона изрично упоменаване, че колкото и земя да отчуждиш ти трябва да оставиш свободен достъпа на хора, които живеят в съответният район.
Виждаш ли, разбирам те донякъде. И аз не съм съгласен с мерките, които е предприел той, наистина са крайни.
Но уважавам този човек. Време е било да се вземат крайни мерки и той не се е колебал.
Още повече го уважавам, заради факта, че не е разрушил нито един дом, не е рушил безразборно всичко по пътя си и не е пострадал нито еидн човек от неговата акция. Уважавам го, каквото и да кажете.
И последно- суходолци били щедро компенсирани...а с какво компенсират щетите за тяхното здраве и вонята да попитам? Дали са достатъчни парични, например, компенсации за разклатеното здраве след 10тина години, което ще ти съкрати многократно живота? Не говори глупости моля те.
цитирай
21. tera - Историята е потресаваща
19.12.2007 08:48
Такова широкомащабно отмъщение може да хрумне само на някоя американска глава, поради широтата на мащабите естествено. Но го четох със смесени чувства - един човек докаран до ръба, готов да приключи с живота, за да получи някакво възмездие.
В случая повече се говорили емоциите, отколкото разума. Но както обикновено, нещата не са нито бели, нито черни, просто са нюанси на сивото.
Поздрави за интересния пост! :)))
цитирай
22. анонимен - Браво на човека ЕВАЛАТА!
19.12.2007 17:35
АКо има повече хора с такива умения, знания и да им стиска, света ще е по-нормалнен.
"Прочетох поста ти все пак. Преди 17г. на българите им писна и взеха нещата във свои ръце. Не е изключено това скоро пак да се случи ..."
Само ме притеснява, че вече "българите" сме по-млако от "останалите" :(
цитирай
23. анонимен - iskaaaaaaaaaaam bager :))) I ne ne ...
19.12.2007 19:12
iskaaaaaaaaaaam bager :))) I ne ne sam si vzel hapchetata, nqmashe i nujda da ima ako imah bager :)
цитирай
24. анонимен - @patilan
20.12.2007 00:11
Патилане, съгласен съм с теб за назадчивостта на българина, но съвсем не ти вярвам, че когато намериш себе си и припознаеш в някое райско кътче МЯСТОТО на което искаш да си, ще си тръгнеш просто така.. Да търсиш щастието ..отново
Хвала на такива хора!
цитирай
25. patilan - @26. анонимен
20.12.2007 10:26


Въпросът е малко философски!
Кое е по важно, щастието и благоденствието на обществото, или щастието на едина личност.
От разшитението на фабриката е щяло да спечели цялото общество, ВКЛючИТЕЛНО и нашият самоубиец! Но криворазбраната свобода води единствено до анархия и разруха... точно каквото цари и в България
цитирай
26. pach - Патилане , ти от кога си извън България?
20.12.2007 12:54
Ако искаш отговори ми - опитвам се да разбера защо един бивш авиомеханик (тоест високо квалифициран човек ) , който има свой достатъчен бизнес , тоест само сервиза му стигал да живее нормално и не е бил безработен или на социални помощи , имал си е хубаво хоби (сглобяването на снегомобили , а не например детска порнография ) , обичал е природата съдейки по разходките с младоженците около града , и още други качества - да не забравяме , че е мислил с главата си въпреки гнева в сърцето си и не е нито взривил газостанцията , нито е убил някого (а възможност е имал) освен себе си -

ти наричаш асоциален тип !???!!?!?!

Мъча се и въобще не разбирам какъв е твоя критерий за социално общество - имаше един период в България когато мнозинството подтискаше индивидуалността , та дали не си от "бившите" , щото всички в България знаем , че те сега станаха "най-добрите" настоящи и по същия начин като теб реагират , размахвайки думи като "анархия" "благоденствие на обществото " и т.н.
Крайно време е да се проумее , че не може да има благоденстващо общество , ако то не пази и зачита индивидуалността на всеки отделен човек!
Много диктатори и политици не могат да го разберат (или по-точно не искат) , но историята колкото и пъти да се повтаря , води до един единствен край.
Аз на този край му казвам -каквото и да се прави , каквото и да става , накрая ставаме единни в различията си !
цитирай
27. patilan - @pach
20.12.2007 14:15
Ами има няма 5-6 години!

не мога да разбера защо комуникираш единствено на идейно и политическо ниво! Диктатори, комунисти!
Това за което говоря е прагматизъм и разум.

Отново повтарям. Ако нашият самоубиец се беше сългасил да се премести, щеше да спечели цялото общество (визирам местната общност), включително и той самият.

Ако беше спечелил по съдебен път например, заводът нямаше да може да се развие. А всеки малко по иконимически начетен човек ще ви каже че ако едно предприятие не расте и не се развива, то то е губещо начинание, без никакво значение каква е печалбата! Застоят е смърт в съвремената икономика. Следователно и в този случай обществото губи в средносрочна перспектива.

А той какво, изработи си свой план от който загубиха ВСИЧКИ.

Говориш за благоденстващо общество! Ами това е била и целта. Но не може да съществува общество в което всички са доволни, винаги има хора които губят (обикновено защото не искат да се развиват с обществото). Това което се опитвам да ти обясня има и философско наименование - утилитаризъм.
Но щом като болшинството са удовлетворени, следователно и обществото е удовлетворено.
Абсолютно благоденствие за всички членове на едно общество е невъзможно!
Това си е една химера!

Защо те карам да погледнеш по - прагматично на нещата?

Защото филосфски, идейни движения има колкото си искаш.
Но единствено фактите и историята могат покажат кое е било правилно и кое не.
А в този случай какво показват фактите? Разрушение и нищета! Не мога да оправдая каквото и да е деяние, дори и с 'индивидуални особеностти' и препочитания, което води до такива последици.
цитирай
28. pach - Глупости за гузните и ...
20.12.2007 15:43
Никъде не съм визирал комунистите (хора с чудесна идея , но лоша реализация) и не прехвърлям на идейно ниво.Става въпрос за общочовешки ценности , близки до природните закони в широк смисъл.Някой третират природните закони , свеждайки всичко до закона на джунглата , други виждат много по - напред !!!

Ако бе спечелил делото , града не би бил срутен , а в завода ако имаха поглед малко по далеч от днешните печалби , щяха да построят някъде още едни цех (или завод) и по този начин да създадат още в още един град работни места , да разпределят неизбежната урбанизация и замърсявания в поносими за хората и природата размери и да спечелят не веднага , но в приемливи срокове много повече пари!!!
Да не говорим за положителните страни към обществото въобще.Това също е една възможна средносрочна перспектива...
Само , че от управата на завода са предпочели да се държат като варвари и акули , и по пътя на най-малкото съпротивление да се нагушат , под предлог в името на мнозинството !
Не оспорвам - едно предприятие , ако не се развива наистина става губещо , но има много и различни начини за развитие , а този се видя , че не е най-добрия.
Ясно е , че няма общество в което да са всички доволни , но истинската демокрация е там където постигнат поносимост на условията за живот на недоволните и то с легални и демократични средства.Всеки може да подкупи по един или друг начин градската управа , но не всеки може да я убеди в правотата на действията си...
От прагматична гледна точка , сития на гладния не вярва , но това не оправдава действията му...
цитирай
29. sad - :D
20.12.2007 16:19
- Въпросът е малко философски! (27)
- Защото филосфски, идейни движения има колкото си искаш. (29)

Батка ти да не бачкаш хлебар в чужбина? :)))
Погледни малко какво искат да ти кажат хората, твоята гледна точка я разбрахме вече :))
цитирай
30. galinabg - Много ценен постинг!
20.12.2007 16:24
Благодаря!:)))
цитирай
31. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
20.12.2007 16:48
Всъщност завода е бил построен без проблеми около неговият имот и е функционирал нормално. Но на собствениците им е бил трън в петата факта, че не могат да му надделеят. Не че им е пречило да му осавят 3метра път до дома и работилницата му. Т.е. просто са се заяли и са си получили отговора на заяждането. Реално погледнато явно този имот не им е бил жизненоважен.
цитирай
32. patilan - Отговор
20.12.2007 16:48
Имаш доста повърхностни представи за Хамериканската действителност!

В малките градове се води непрекъснат диалог между община и работотдатели. В случая няма недоволни, а само ЕДИН. Такива разширения стават само с одобрение на общината. И бъди сигурен че общината се интересува от интересите на местната общност.
Щом общината е разрешила разширяването, значи местната общост има полза от това разширение..... ОСВЕН ЕДИН!

@31. sad
Това за хлебаря не го разбрах!

Разбрах много добре какво искат да ми кажат хората. И се радвам че и те ме разбират!
цитирай
33. sad - - За негово нещастие и на съседите ...
20.12.2007 17:08
- За негово нещастие и на съседите му , завода решил да се разшири , принуждавайки ги да продадат земята си около него.
Някой съседи по-рано , други по –късно се предали и продали собственоста си , но не и Химаер.
Неговата земя , завода така и не могъл да купи , въпреки законните и незаконни начини които приложили.В края разбирайки , че няма да стане културно , решили да му отровят живота. Доколкото цялата земя около неговия имот вече била собственост на завода , те му спряли всички контакти с околния свят и дори улицата водеща към дома му.

Къде я видя тая обществена полза, диалог? Къде видя че само един е недоволен? Просто само един е решил да свърши мръсната работа и добре че е бил само той :)
Да не мислиш, че завода го е еня за нуждите на жителите на града? Грижа го е дотолкова, доколкото ще има работна ръка. Ти ги изкара толкова хрисими хора тия американци, че чак се просълзих от идеала за обществения интерес. Диалог, общност.. разбирам да ми говориш за някоя скандинавска страна ама щатите.. ж'ма'звиняваш :)
бил съм там ако ще ме питаш :)
По принцип си прав.. ама само по принцип да знаеш
Принципно е лесно да се говори :)
цитирай
34. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
20.12.2007 17:14
Значи общината мисли за интересите на местната общност. Да разбирам, че Химаер не е от местната общност. особенно след като общината незаконно е решила твърдо да не му помага. Значи около завода няма никаква, ама никаква друга земя, която той може да използва....Малко ме съмнява.
Разбирам, общината гледа интересите на общността...мдам...
цитирай
35. анонимен - ЖАЛКО ,ЧЕ ЧОВЕКА ГО НЯМА
20.12.2007 22:15
Жалко ,че човека го няма,а ми се иска да е жив и здрав и да доЙде с булдозера във ВИДИН и като почне,та наистина да заприлича на оня град ПРИПЯТ....,А СЕГА ВСЕКИ УПРАВНИК СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА,ПИТА СЕ ДОКОГА????
цитирай
36. pach - optimist ти май наистина си оптимист
21.12.2007 08:58
това в България е невъзможно да стане , защото от години ни се набива в главите , че сме робски души и трябва да се примиряваме.Ако пък някой му избият чивийте , мигом ще се намери доброжелател който да го спре или предупреди - я съсед , я тъща , я приятел ...хора бол...
цитирай
37. injnina - Уха!
21.12.2007 12:20
Бива си го този! Те май там все изперкват по нянакъв начин. Или стрелят поголовно и масово...
Мисля си, че ние сме по-миролюбиви. Балканци все пак!
Поздрави за интересния постинг!
цитирай
38. анонимен - PRAS
09.01.2008 12:36
ima versiq che policiqta e montirala pushktie v buldozera za go naprawqt da izglejda losh v ochite na horata...no toi e moq geroi!

p.s. sorry no nqmam kirilica
цитирай
39. анонимен - Мунчо-как пък не
20.01.2008 13:06
Нищо не сме взели в свой ръце ,нито преди 17,нито преди 57,нито дори преди 577 години.А иначе всички знаем историята на САЩ.Създадена преди около 200 години като свободна страна и досега винаги е била такава,България-1300 години,повече от половината в робство.
Марвин е продукт на свободна страна-горд ,непокорен,справедлив.Patilan,който го определя като социопат очевидно е от другата страна на бариерата,циментовия завод.Страх го е човека от булдозери,разбирам го.
цитирай
40. mitternacht - Браво!
22.03.2008 18:03
Тоя е бил гений!
(брей, наричам гений-американец!)
Ех, ако всеки бе така борбен, депутатите щяха да залягат под масите щом чуят някакъв по-силен шум...
цитирай
41. анонимен - Bravo!
23.04.2008 11:01
Евала на човека! Само не е трябвало да се самоубива! В затвора щеше да е герой!
цитирай
42. cefulesteven - Не знам за кой път го чета това и на...
02.05.2008 23:17
Не знам за кой път го чета това и настръхвам!!!

Страхотен пич!

Горд дух!

цитирай
43. анонимен - EVALA... от VAL40
23.05.2008 14:50
Евала,на такива хора които са готови да заплатят с живота си за да покажат на тъпите надути оправители ,че нетрябва да се отнасят с пренебрежение към хората !!! Марвин е Герой,достоен за уважение !!!
цитирай
44. анонимен - Напълно подкрепям човека, но едно ...
11.09.2008 16:07
Напълно подкрепям човека, но едно нещо ми е чудно - тия американци капка акъл ли нямат, та да ликвидират веригите? Като гледам снимките - не би било кой знае колко трудно...
цитирай
45. анонимен - Вавилонската библиотека
17.10.2008 21:19
http://en.wikipedia.org/wiki/Marvin_Heemeyer
цитирай
46. анонимен - Браво е такива хора требват
09.12.2008 03:24
http://www.youtube.com/watch?v=6LSDmqHf6e4
И неми разтегаите празни приказки за безработните хора от завода. Мислите ли 4е на некои от управата му дреме за тех? При първа вазможност духват в китай
и хората пак си остават безработни.
Само бой за тич гадове!!!
цитирай
47. анонимен - Patalin ili kav si
22.01.2009 04:01
Neznam dali ne e vreme da napisha kniga po vuprosa, no poneje nqmam mnogo vreme da se razprostiram nad temata, neka da ti kaja samo edno. V momenta sveta se upravlqva ot kapitala, a toi ot svoq strana ot bankite i korporaciite. Politicite sa mostut mejdu istinskite upravlqvashti i nas i na tqh im se plashta da prokarvat politikata koqto e udobna na gorespomenatite. Ako ne go vijdash tova, znachi gledash mnogo televiziq i amerikanski filmi (i medii). Vsichkite hubavi prikazki za svobodi i t.n. sa edna golqma iliuziq i tova konsumatorsko obshtestvo, koeto predstavlqva zapada, shte se sruti v edin moment. V dneshno vreme horata sa tvurde zaeti da si plashtat kreditite za da se zamislqt nad tezi neshta. Rano ili kusno promqnata shte doide, dotogava takiva kato teb samo shte i prechat. Nadqvam se da si razbral kakvo iskam da ti kaja. Sus zdrave.
цитирай
48. malart - american dream - bullshit
11.07.2011 09:25
Американската мечта в реално време. В САЩ има демокрация, ако живееш само, за да работиш, лапаш джънк фоода и гледаш риалити шоута по телевизията. Опънеш ли се на системата - жална ти майка. Всъщност сегашната империя на злото е САЩ. Браво на Марвин!!!
цитирай
49. анонимен - buy facebook page likes bi
26.07.2011 08:41
buy facebook page likes
buy likes on facebook
buy targeted facebook likes

how to buy facebook likes <a href="http://www.rightriot.com/story.php?title=-287499#discuss
">buy facebook likes cheap
</a> how to buy facebook likes buy guaranteed facebook fans
_________________
buy facebook fans cheap <a href=http://7dollaremail.com/forum/index.php?action=profile;u=595537>facebook likes buy</a> buy facebook fans cheap buy facebook page likes
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pach
Категория: Лични дневници
Прочетен: 224175
Постинги: 21
Коментари: 125
Гласове: 1715
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031