Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2007 10:51 - Авиошоуто от 5/6 септември 2007 г.Част І І .
Автор: pach Категория: Хоби   
Прочетен: 3518 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 20.09.2007 10:54


 

И така на 5 септември сутринта се събрахме четири автомобила на бензиностанцията от „SHELL” на изхода на София  , близо до бившия ресторант „корабчето” , с готовност  щом се събудим  и си допием кафето , да потегляме към Пловдив. Часът стана осем и ние след кратка проверка и прехвърляне на багажа които носехме с нас (фотоапарати , бира , минерална вода , бира , сгъваеми туристически столове , бира ,електрически хладилен контейнер за кола , бира , някой други неща от първа необходимост в чужд град и ...как познахте?!?, да вярно - още бира JJJJ) , само в два от автомобилите , бяхме готови да потегляме . Другите два оставихме на паркинга на бензиностанцията , без да подозираме какво ни чака на връщане...Идеята бе , осем човека да пътуваме с две коли , хем по-евтино , хем по-забавно . Уговорихме се по стар навик от преди GSM мрежата за съответните сигнали при проблем с возилата (да не ни се случи повреда или нещо по-лошо) , за средна скорост не по-голяма от 110 км/час , защото имахме време да се насладим на природата край магистралата и нямаше защо да бързаме , както и също къде ще спрем да пием второто кафе за деня .Обаче никой не се сети да уточним сега или по-късно , кой познава Пловдив по–добре и най-вече пътя към с.Крумово където всъщност отиваме , та неговата кола да води .

Потеглихме дружно , а аз бях много доволен , защото този път не шофирах – бях само пътник до водача и на всеслушание обявих , че днес ще наблегна на забавлението и то добре полято с бира ! Макар и на майтап , моят шофьор заяви че проблем няма , стига да не се консумира във колата и че на връщане ако трябва да ни издирва под празните каси зад заведенията , просто ще си се прибере сам в София J.

След такава заплаха J останалите мигом бръкнахме в хладилния контейнер , който предвидливо сложихме на задната седалка и започнахме консумацията на хладна бира  и коментари на тема какви са последните новини от авиацията , какво очакваме да направят топ-пилотите на двете европейски страни , както и изненадващата новина за представянето на двойка сръбски самолети – такива повечето от нас не бяха виждали на живо , та ще ни е интересно освен във въздуха , да ги видим от близо и в наземната експозиция . Очаквахме да направим хубави снимки.

Между две бири започнах зареждането на ленти по фотоапаратите ми . Имам и съвременен електронен , но него смятах да го използувам като видеокамера , защото характеристиките му (все пак е любителски ) не позволяват заснемането на бързо прелитащите самолети  със задоволително качество.Пък и последния път , на авиошуто през юли си изпатих от него . Доверих му се и не взех друга снимачка  да не обидя тоя „умник” на Полароид , а той взе че ме предаде и си пося някъде на бензиностанцията или в ресторанта край магистралата , памет картата със всичките снимки ( почти 270).Абе предателите винаги се оказват най-близко свързаните с теб хора или предмети !!! J&J

За качествени снимки лично аз все още се доверявам на фотолентата и старите огледално-рефлексни апарати от Кодак , Канон и Зенит . Още повече , че всеки мой апарат според нуждите  бива съоръжаван със съответните макро , микро или теле обективи . Не съм някой супер фотограф , така си и останах на любителско ниво , но още като по-малък открих , че ако трябва да направиш качествени снимки , просто спазвай основните принципи за снимане с даден тип лента и фотографийте стават сами благодаренияе на апаратурата с която са снимани .На кратко – прилагам техниката „нахрани кучетата , не пипай нищо , не се прави на много знаеш , техниката ще свърши останалато” JJJJ

            Започвайки зареждането на лентите по фототехниката забравих нещо и след две минути борене на колене (в някой моменти две ръце не стигат – а бирата къде отиде!? J ) се оказах с всичко разпиляно по пода на колата , а аз обилно полят с бира на някой характерни места от кръста на долу . А после обяснявай  , че не си се напикал J , а по пътя са минали самолети на четири колела в ярки червени и жълти цветове !!! Характерното за магистрала „Тракия” освен онова рязко спускане и изпадане на колата в безтегловност за секунда малко преди Гелеменово (в посока Пловдив) при скорост 110 км/ч  е че и тази година ония с фераритата и ламборджинитата (сега има още някви модели освен поршетата)пак правят състезанията – „ тия докато минат от Ихтиман до Пазарджик , ние ще сме отишли до София и обратно !!!”. Интересното е че когато и да съм минал през деня по тази магистрала в този участък , винаги виждам състезателите в насрещното платно да профучават минимум със 180 км/ч и след около 20-30 минути ме задминават в моето платно пак поне с 200 ако не и с 220 км/ч. Даже си ми е станало правило – видя ли ги в насрещното , удвоявам вниманието си към огледалата за обратно виждане , не дай си боже да не им отстъпя място (нещо което моя шофьор направи доста рязко и в резултат , панталона ми доби вид – бирени раета и пяна)  – при тая скорост може и сакътлък да стане .А уж от КАТ също имат някакво порше дето да се бори с такива лудаци – само те не ги забелязват . Добре е че до сега не е станала някоя тежка катастрофа , но не смятам че това е успокоение!!!Приятели разказват за подобни истории и през нощта на фарове , а това все пак е международна магистрала , а не състезателна писта!!!

            Да се върнем по темата – след спирането ни на паркинга на една известна закусвалня  чийто сандвичи са пълен абсурд за българския вкус ( да правилно сте ме разбрали , не ги одобрявам) и издирването на подземната просторна , светла тоалетна (изненада – хубавото и бе до тук), единодушно решихме следващ път да не ползваме същата – смрад и воня , ама на светло , течове от всякъде , ама на фаянс , мъжете ентусиазирано пикахме в писоарите защото нямахме желание да се запознаем с кабинките , ама от вън станахме за смях – всичките излезнахме с мокри обувки , защото се оказа че каналите под писоарите само изглеждали такива!!! Айде търси вода – да ама такава няма и на чешмите вътре , но парите ни ги прибраха – та се наложи да пожертваме минералната вода с нас за да спазим хигиена и благоприличие! Ама какво се отклонявам , всички знаете мила , родна картинка по шосетата в България...

            Тук потегляйки , пропуснахме още един път да се уговорим чия кола ще води в Пловдив , но това го разбрахме едва после при „анализа през смях” на последвалите събития . Навлизайки в града , градското движение се оказа интензивно като в дните на панаира . Вече и там има прекалено много превозни средства!!! Жалко за хубавия град...Някъде по сфетофарите , за ужас на втората кола зад нас , се изгубихме от погледи.Докато се усетим да ползваме някой от мобилните оператори , моят автомобил вече бе стъпил на шосето за Асеновград – аз знам точно откъде да преведа шофьора – патил съм в други години по тази посока , за с.Крумово!

            Телефоните се развъняха и от наша страна бе направен опит за успокоение , че с питане и до Цариград се стига J , но от другата бяха на друго мнение , и все повече се изнярвяха !?В последствие се разбра , че след като ни изгубили от поглед , спряли на хотел „Тримонциум” и с ужас установили , че в Пловдив живеят много любезни хора , но за съжаление страшно простовати (уф мислех , че това е явление само в столицата , ама простотията явно повсеместно завладява България) защото за половин час обиколили площада в концентрични кръгове разпитвайки как може да стигнат до с.Крумово , до аерогарата , до летището и все в този дух . Но , нъцки , както казват някой !!! J От 21 (двадесет и един) запитани човека , само един смътно отговорил , че трябва да се изнесат в посока Асеновград , но той не знаел от площада на къде да тръгнат , а фрапиращото било че е таксиметров шофьор!!!

            Но изненадата на мойте приятели била пълна , защото единайсет души и все местни (!?!?!?) не знаели Пловдив да има международно летище!!!или аерогара и т.н и т.н.

            Леле , какви времена настанаха – това са хора живеещи в най-голямият ни панаирен град , уж работещи доста и с чужденци , и с цяла България !?! Възпитани – да , любезни – да , но непросветени – също да !!! Ами ако ги питаш за нещо наистина важно из областа на познанието или културата , какво ще стане . Навярно като тази кака от интервюто с нея на ТV7. Ако не сте видели върхът на глупостта , вижте този линк , само пет минути е , ама глупостите стигат за една година (а има страхотно самочуствие и дори не е блондинка) !!! J!!! J!!! J!!! J 

 http://www.vbox7.com/play:f773a596

 

            Е така или иначе ние вече виждахме пред нас отклонението за „ Аерогарата” както ни упътваше крайпътна табела сложена едва на двеста мeтра преди него (а в града няма и помен от такива) , другата кола по разчет и телефонни указания в реално време ( шофьор и телефонен оператор – пардон , навигатор)  излизаше от Пловдив , в догон на нашия автомобил , когато – каква неприятна изненада !!! Часът е 11,35 тоест до началото на полетите има още час и половина , когато познат рев на ниско прелитащи реактивни самолети , мигом издуха програмата на организаторите и приповдигнатото ни настроение . Побесняхме всички , защото шоуто явно бе започнало много по-рано , а ние още бяхме на пътя...!!!

            Стана пак дълго – така че с втората част до тук...

            Очаквайте в третата част продължение на глупостите български , много весели и не чак толкова , историй и разбира се , снимки и видео репортажи ...Надявам се да ви харесат и да ги прокоментирате !!!

 -------------------------------------------

Интересно , защо не го правите !???

(ама чете ли някой тези постинги или ги поствам напразно?) JJJ

 




Гласувай:
0



1. zari - Очаквам видеорепортаж, още повече, че се появиха
25.09.2007 15:34
в сайтовете! Ще е по-обогатено, макар че и сега разказвате подробно, точно и интересно! Благодаря!
цитирай
2. danyolka - Четем,
28.09.2007 15:09
не бой се!
цитирай
3. vehtimajstor - Тю! Пропущил съм го!
07.12.2007 15:52
Грррр-р-р-р! Ще си изям опинците!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pach
Категория: Лични дневници
Прочетен: 224193
Постинги: 21
Коментари: 125
Гласове: 1715
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031